Iskolatejet kérnek

Pápa - Az önkormányzathoz benyújtott, ám elutasított kérelmük után a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete aláírásgyűjtésbe kezdett az iskolatej újbóli bevezetéséért. 1898 aláírás gyűlt össze, ebből közel 1500-an pápai lakcímmel rendelkeznek. A többiek vidékiek, de java részük gyermekei pápai iskolákba járnak.

Nagy Imre

Az aláírásokat átadták dr. Áldozó Tamás polgármesternek, és reménykedve várták, hogy kérelmük pozitív elbírálásban részesüljön.

- A helyi médiából értesültünk arról, hogy a város önkormányzata a Tarczy iskolában, igényfelmérés céljából elhelyezett egy tejautomatát. Bár minket nem hívtak meg az alkalomra, ennek nagyon örülünk. Mégis úgy gondoljuk, a felmérés akkor lenne reprezentatív, ha a többi általános iskolában is lenne erre mód - fogalmazott Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke.

- Polgármester úr kijelentette, az önkormányzattól azért küldték vissza az aláírásgyűjtő ívet, mert az aláírók nem voltak tisztában azzal, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. Az ívek mellé kaptunk egy kísérő levelet, amiben arra hivatkoznak, hogy nem jelentkeztek be az adatvédelmi ombudsmanhoz, ezért az önkormányzat nem jogosult az aláírások tárolására. Mindenki, aki az íveket aláírta, tisztában  volt az előbbi ténnyel, hiszen elmondtuk és fel is tüntettük a papírokon - mondta az elnök, aki arról is tájékoztatott, hogy a PÁNKE sérelmezi, hogy nem volt párbeszéd az önkormányzat és az egyesület között, hogy ezeket a félreértéseket tisztázzák. Továbbra is várják a képviselő-testület válaszát, hiszen az aláírásokat nekik nyújtották be.

- Reméljük azt is, hogy minden általános iskolában lesz tejautomata, hogy a legrászorultabbak is részesülhessenek belőle. A mérések szerint minden második gyermek vette igénybe az iskolatejet. Valószínűsítjük, hogy ha ingyen jutnának hozzá, minden gyermek igényelte volna. Húsz forint valóban méltányos ár, de vannak olyanok, akiknek hó végén még ez is nagy  pénz. Szeretnénk, ha az önkormányzat elfogadná egyesületünk javaslatait, hiszen családosokként a családokért vagyunk. Ezért tudunk konkrét javaslatokat adni arról, hogy mire van szükségük a pápai nagy családoknak. Szeretnénk elérni, hogy a város önkormányzata úgy tekintsen ránk, mint a többi városi civil szervezetre - jelentette ki Krasztel Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!