Készülődés a Halloween-re - tippek sminkhez, ételhez, lámpafaragáshoz

Hogyan faragjunk töklámpást, hogy díszítsük fe a lakást a Halloween-partyra, miként készítsünk szexi sminket és mi kell az olcsó ködgéphez? A Napló-online összeállításában ezekre válaszolunk.

Napló Online

A partira étel is készülhet, és ha már halloween és tök, akkor érdemes kipróbálni egy finom és különleges leves receptjét. Krémes, lágy, ráadásul egészséges a sütőtök krémleves. Akár mindenszentek előestéjén, akár aznap, vagy halottak napján, s tulajdonképpen szinte bármikor el lehet készíteni, de most különösen aktuális.
Lássuk:

Napjainkra már itthon is egyre inkább divatos lett a Mindenszenteket megelőző nap bulizós, játékos hangulata. Főleg a gyermekek kapnak előszeretettel az alkalmon, hogy  boszorkányos és ijesztő ruhákat öltsenek, kivájt tökökből lámpásokat készítsenek.

Kétségtelenül a legismertebb jelképe Halloween-nek a faragott töklámpás. Ahhoz, hogy megértsük a tök faragás eredetét, azt is tudnunk kell, hogyan kezdődött?

Hogyan faragjunk tököt?

 Tökfaragás művészien (ételszobrászat)

A legtöbb országban ismerik a Halloween ünnepét. Éjjel rémisztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, mulatnak és természetesen töklámpásokat faragnak.

 A lámpás története

Halloween szimbóluma, hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az ún. Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.

Jack a hiedelem szerint egy részeges, ám tréfás és leleményes kovács volt. Olyannyira, hogy még az ördögöt is megviccelte; mikor az eljött érte, hogy elvigye, Jack felzavarta őt egy hatalmas fa tetejére, aztán keresztet rajzolt a fa törzsére. Mivel az ördög köztudottan irtózik a kereszt érintésétől, nem tudott lejönni a fáról. Jack csak azután engedte le az alvilági figurát a fáról, miután az megígérte, hogy nem kísérti őt többé. Amikor Jack meghalt, a mennyországba nem engedték be iszákossága és csínytevései miatt, ám a pokolban sem találhatott otthonra, mert az ördög is haragudott rá, amiért korábban túljárt az eszén. Ezért csak odadobott Jacknek egy izzó fadarabot a pokol tüzéből, hogy legalább vak sötétben ne kelljen kóborolnia az idők végezetéig. Jack beletette a mécsest egy kivájt fekete retekbe (más források szerint répába) és azóta bolyong lámpásával a mennyország és a pokol között. A kelta retket (répát) az amerikaiak időközben tökre változtatták, (állítólag azért, mert abból több volt nekik) és a világító sárga gömb lassan Halloween szimbólumává vált. (Forrás: edenkert.hu)

 Szexi smink a partyra

 

 

 A szőke hölgy nem válogat


Egy kis kedvcsináló az esti bulihoz: Party Rock Anthem - Halloween Light Show

 Hogyan csináljunk olcsón ködgépet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!