Balkan Fanatik lemezbemutató Veszprémben

Végy néhány magyar népdalt, adj hozzá angolszász indie pop, ska és reggae elemeket, fűszerezd meg fúvósokkal, majd az egészet bolondítsd meg a legmenőbb elektronikus hangzással. A végeredmény a The Balkan Fanatik legújabb albuma, az "Ölelj magadhoz".

Napló Online

"Ölelj magadhoz" címmel mutatta be negyedik lemezét a The Balkan Fanatik. A lírai és a bulizós számok megalkotásához ez alkalommal is a magyar népzene kincsestárában merült el a zenekar.

– Korábban is átdolgoztunk népdalokat, de az új lemezen valamennyi szám ezeken alapul. A szövegek az emberi kapcsolatokról, a barátságról, szerelemről, vágyódásról és az elválásról szólnak. Szeretjük és tiszteljük a magyar hagyományokat, ugyanakkor a The Balkan Fanatiktól megszokott módon némelyik dalt teljesen átalakítottuk és megbolondítottuk. Az elektronikából egy kicsit visszavettünk, így előtérbe került az akusztikus gitár, az élő dob, a klarinét, a pozan és a hegedű. A lemez kétharmadán a most népszerű, angolszász könnyűzenei indie pop hangzás köszön vissza. Ebben legkeményebb és leghűségesebb harcosunk, Czifra Miklós gitáros segít bennünket. Szívhez szóló melódiáival biztosan elbűvöli a közönséget. Vendégünk az albumon Copy Con és MC Pita Ramos, akiknek a jóvoltából reggae és ska elemeket is becsempésztünk a dalokba. A népdalokat most is Kovács Nóri énekli, de bizonyos számokat Hajdu Klára dzsessz énekesnő ad elő, aki szintén új színt hoz a ránk jellemző eklektikus zenei világba – mondta Lepe, a The Balkan Fanatik tagja.

A zenekar egy lemezbemutató koncertsorozat egyik fő állomásaként november 7-én (hétfőn), 21.00-tól lép fel az Expresszó Klubmozi és Kávézóban. A rajongók ott élőben is hallhatják az első slágergyanús számot "" target="_blank">Csiripeltem bébi" címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!