Ízelítő Lisztből - Horváth Márton Levente orgonakoncertje zenebarátoknak

Pápa - Horváth Márton Levente orgonaművész, zeneszerző esti orgonakoncerttel örvendeztette meg a hallgatóságot a közelmúltban a pápai Nagytemplomban.

Polgár Tibor

A Bartók Béla Zeneiskola idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, ehhez kapcsolódóan különböző koncerteket tartanak a tanév folyamán. A jubileumi ünnepségsorozat részeként legutóbb Horváth Márton Levente orgonakoncertjét hallhatták a zenebarátok, akik így ízelítőt kaphattak többek között Liszt Ferenc, Lisznyay Szabó Gábor vagy éppen Johann Sebastian Bach műveiből. A fiatal orgonista kisgyermek kora óta foglalkozik a zenével, alapfokú zenei tanulmányait Pápán és Balassagyarmaton végezte el. Ezt követően a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen képezte magát tovább, 2006-ban orgonaművészi, 2007-ben pedig zeneszerzői diplomát szerzett. Pályafutása során megnyert több zeneszerzőversenyt, valamint számos nívós ösztöndíjat érdemelt ki. Részt vett orgona-mesterkurzusokon, és első szerzői lemeze is megjelent már. Mind zeneszerzői, mind orgonaművészi tevékenységét hivatásszerűen gyakorolja, rendszeresen ad hangversenyeket Magyarországon és külföldön. 

- Szerzeményeinek legnagyobb részét ez idáig kamaraművek és egyházi kompozíciók alkotják. Főbb művei közé tartozik hegedűversenye, a Mária-énekek című kantáta, valamint a Túl című, csembalóra és vonósötösre írt alkotása - tudtuk meg a hangverseny előtt Édes Lászlónétól, Horváth Márton Levente egykori tanárától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!