Szebb környezet az iskolában

Veszprém - Felavatták a Közgazdasági Szakközépiskola újonnan hőszigetelt tornatermét. A diákok egészségesebb környezetben mozoghatnak.

Szabó Zsuzsanna

Ünnepélyes keretek között adták át hétfő délután a veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola tornatermét, amelyet - nyár folyamán - új hőszigeteléssel láttak el. Szathmáry Árpád iskolaigazgató elmondta, a csarnok fejlesztése elkerülhetetlenné vált, miután fűtési problémák miatt a falakat több helyen penész borította, ami így  a testnevelésórán tartozkodó gyerekek egészségét is fenyegette. A terem megújított hőszigetelésével a probléma megszűnt, így ismét megfelelő környezet jött létre. A tervek szerint a következő beruházásban a tornaterem korszerű, új padlóborítást kap.

A tornacsarnok átadásán Némedi Lajos alpolgármester arra emlékeztetett, az iskola tanárai és diákjai az új iskolaépületbe költözéssel korszerűbb, komfortosabb környezetben  kaptak helyet. Ehhez a környezethez csatlakozhatott most a megszépült tornaterem.  Az igazgató és a polgármester, majd a diákok is átvágták a nemzetiszínű szalagot. A jelképes átadás után a tanulók sporttal is birtokba vették a termet, stepaerobik- és floorballbemutatót tartottak.

 

A felújítás során az iskola tornatermének falait körben újraszigetelték és bevakolták. A munkálatok augusztusban értek véget, így ősztől a diákok már megszépült környezetben kezdhették a tanévet. A felújítási munkálatok közel ötmillió-háromszázezer forintba kerültek. Az összeget a veszprémi önkormányzat biztosította.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!