Nevetéssel gyógyít a bohócdoktor

Veszprém - Nálunk Bohócországban az a szabály, hogy minden kisgyereknek kell legyen egy igazi bohóc barátja - mondta a bohócdoktor, és azonnal megnyert minden csillogó szemű kisgyereket.

Varga Domokos Péter

A Csolnoky Ferenc megyei kórház gyermekosztályán karácsony közeledtével hagyományosan megjelenik a bohócdoktor (akit a Bohócszínház Alapítvány küld, Vörös Zoltán testesít meg), és felhőtlen vidámságot hoz a beteg kisgyerekek közé. Egy fél órácskára elfelejtik minden bajukat, feloldódnak a tréfás jeleneteken, örömmel veszik kézbe a pillanatok alatt elővarázsolt lufi kisállatokat és a többi meglepetés ajándékot. (Az eseményt a Vianni üzletlánc szponzorálta, nekik köszönhetőek a százezres nagyságrendet elérő ajándékok - tudtuk meg Deák Zsolt Antal ügyvezetőtől.)

A gyermekosztály főorvosa, dr. Szabó Éva közölte, a bohócdoktor nemcsak a mozgásképes kis betegekhez jut el, akik az előadásnak helyet adó szobácskában összezsúfolódnak, hanem sorra látogatja az ágyhoz kötötteket, még az intenzíven ápolt egy szem nagyfiúhoz is benéz, a fertőzőosztályra pedig beküldi az ajándékokat. Szerencsére az osztályon nemcsak a karácsonyi ünnepekhez kötődnek a jótékonykodó látogatások, az egész év folyamán akadnak különféle közösségek, akik személyesen is megjelennek, hogy segítsék elviselni a kis betegeknek a nehézségeket.

A bohócdoktor végiglátogatja a megye, majd Nyugat-Magyarország minden olyan kórházát, ahol gyermekosztály van.

 

A megyei kórház gyermekosztálya két alapítványhoz is kapcsolódik, mindkettőnek részt vesznek a kuratóriumában: az egyik a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány, a másik az Emberkék Alapítvány. A segíteni szándékozók ezeken keresztül tudják eljuttatni hozzájuk jövedelemadójuk egy százalékát és az egyéb felajánlásokat is. A kettőből együtt 7-8 millió forint bevételre is szert tehetnek. Az összeget nem csupán eszközök, műszerek beszerzésére fordítják, hanem pályázati önrészeket is fedeznek belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!