Összerakják a csontot

Veszprém - Mint a kórházi műtéti technikák területén általában, úgy a traumatológiában és a szájsebészetben is szükség van az ismeretek felfrissítésére, kicserélésére.

Varga Domokos Péter

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Horváth Ferencné ápolási igazgató pénteken a Csolnoky Ferenc megyei kórházban a műtősnői napot. A dunántúli egészségügyi intézmények dolgozói számára a továbbképzést a megyei kórház a Synthes Medical Kft.-vel és az AO Műtősnői Alumni Magyarország Társasággal közösen szervezte.

Dr. Pákozdy János üdvözölte, hogy van egy olyan cég, amelyik amellett, hogy gyártja a csontegyesítő műtétetekhez szükséges eszközöket és műszereket, azzal is foglalkozik, hogy a használóknak ismereteket adjon át. A baleseti sebészeti osztály főorvosa elmondta, Magyarországon már a '70-es évek óta használják a svájci cég által gyártott termékeket.

- Mi, akik itt vagyunk, mindannyian a műtőasztal mellől jöttünk és oda is térünk vissza  mondta Király Erzsébet, a szervező társaság elnöke, aki 30 éve a fővárosi Szent János kórház baleseti sebészeti osztályának főműtősnője, majd első előadóként felvázolta az AO műtősnői társaság történetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!