Szilveszteri, újévi mártózás és átúszás a megyében

Tapolcán és Szigligeten is rendhagyó programokkal tervezik búcsúztatni az óévet és köszönteni az új évet. Tapolcán a Malom-tavat lehet átúszni, Szigligetnél pedig a Balatonban lehet megmártózni. Mindkét próba nagy kihívásnak tűnik, de van jelentkező.

MTI

Mint azt Gerencsér Barbara rendezvényszervező az MTI-nek elmondta, idén másodszorra szerveznek úszást Tapolcán az egyébként csak turisztikai látványosságnak számító, fürdőzésre nem használt Malom-tóban. Tavaly szilveszterkor Schirilla György vezetésével 23 önként jelentkező úszta át a városközpontban található, aranyhalakkal teli tavat, amelynek vize az azt tápláló forrásoknak köszönhetően télen-nyáron állandó hőmérsékletű, 14-16 Celsius fokos, tehát soha nem fagy be. Idén ennél is több résztvevőre számítanak, és míg tavaly kizárólag férfiak vállalkoztak a karsztvízzel teli Malom-tó átúszására, a jelentkezők között már vannak nők is. Ebben az évben Schirilla György mellett a rendezvény vendége lesz Kiss Gergő vb-bronzérmes úszó is. A jelentkezéseket a www.tapolcacsarnok.hu oldalon várják.
Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az újévi csobbanást Szigligeten: az újév köszöntésének eme szokatlan módját választók orvosi felügyelet mellett mártózhatnak meg január elsején délután a várhatóan nulla Celsius fokos Balatonban. A csobbanás után lencsegulyást és forralt bort kínálnak a résztvevőknek. A szervezők szerint aki kibírja a jeges fürdőzést, az utána egész évben egészséges lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!