Szorosabb együttműködés a katasztrófavédelem és szolgáltatók között

Megújította és szorosabbra fűzte együttműködését az áram- és gázszolgáltatókkal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) idén, így a rendkívüli hideg időjárás miatti veszélyhelyzetek és a szolgáltatások zavarai gyorsabban felszámolhatók.

MTI

Az OKF szóvivője, Petróczi Tímea szóvivő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arról is beszámol, hogy a téli időjárásra felkészülve a katasztrófavédelem a meteorológiai szolgálattal  és a közútfenntartókkal is együttműködik.     
Emlékeztet, hogy télen gyakori az ónos eső is, ilyenkor villanyvezetékek szakadhatnak le, faágak törhetnek le a rájuk rakódó jég súlya alatt. Komoly nehézségeket és fennakadásokat okozhat a közlekedőknek a havazás és a hófúvás is.
A katasztrófavédelem hangsúlyozza, a tél közeledtével fontos a gépjárművek műszaki felkészítése és az óvatosabb vezetés. Csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad elindulni, amely rendelkezik a biztonságos téli üzemeltetéshez szükséges felszereléssel (téli gumiabroncsok, hólánc, tartalék üzemanyag, elakadás esetére lapát vagy ásó, homok, ). Előzetesen érdemes tájékozódni az útviszonyokról és inkább a főutakat használni - javasolják.
A téli időjárás emellett a gyalogosan közlekedőktől is fokozottabb óvatosságot igényel. Veszélyforrás lehet egy lefagyott járda, a tetőkről lehulló jégcsapok és nagyobb mennyiségű hó is. A hideg időjárás és az intenzív havazás a közművekben is kárt tehet, így fel kell készülni átmeneti kimaradásokra az áram- és a gázszolgáltatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!