Téli tüzelőt kapott a mindenét elvesztő család

Várpalota - Több évre való tüzelőt és egy karácsonyfát is kapott a napokban a lapunk által felkarolt, fedél nélkül maradt várpalotai család.

Szabó Péter Dániel

Alig több mint másfél hónapja égett le a Várpalota melletti Baglyas-hegyen élő család házának tetőszerkezete, s a megyében tapasztalt összefogásnak köszönhetően még a tél folyamán újjáépülhet a Lájer Szilvia és gyermekeinek otthona. Olvasóink és megye cégei, vállalkozói jelentős felajánlásokkal segítették kezdeményezésünket.

A közelmúltban a veszprémi tűzoltók hoztak 100 mázsa fát, míg a héten a HM Verga Zrt. jóvoltából újabb teherautónyi tüzelő érkezett a Kilátó utcai házhoz, sőt, tekintettel a közelgő ünnepre a cég egy karácsonyfával is meglepte a családot. Szilvia, a háromgyermekes édesanya szeme szinte könnybe lábadt az évekre elegendő tüzelő láttán, a barátok és a szomszédok segítségével rögvest el is kezdték a tárolóba hordani a kuglizott fát.



Közben a lapunk felhívására jelentkezett építész-tervező, Enyedi Imre is elkészült a végleges tervekkel, a családdal történt egyeztetést követően a napokban adja be a papírokat az illetékes építési hatósághoz. A jogerős építési engedély birtokában pedig a tényleges munka is megkezdődhet, hogy mielőbb a saját, felújított házába térhessen vissza Szilvia a gyermekeivel. Addig is a minden szinten lapunk mellett álló várpalotai önkormányzat és az Egy Mosolyért Közalapítvány segítségével albérletbe költözik a fiatal asszony, aki több ízben is elcsukló hangon mondta: álmában sem hitte, hogy ennyien segítenek rajta és gyermekein.      

 

Azok, akik bármilyen kis összeggel szeretnének hozzájárulni a kiadások fedezéséhez, a Napló Raiffeisen Banknál vezetett számlaszámán megtehetik: Közép-dunántúli Napló Kiadói Bt., 12092309-00107292-00100008. Kérjük, hogy a Közlemény rovatba írják be az Adomány szót. Olvasóink adományait terveink szerint az ünnep előtt átadjuk a családnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!