Londoni elemzők: lesz megállapodás az IMF-fel, de nem gyorsan

Közelebbinek tűnik a megállapodás Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között, mint korábban, de ez sem jelenti feltétlenül, hogy a tárgyalások gyorsan eredményre vezetnek - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők keddi helyzetértékelésükben.

MTI

Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics vezető felzárkózó térségi közgazdásza, William Jackson befektetők számára összeállított, Londonban kedden ismertetett áttekintésében közölte: a magyar befektetési eszközök múlt heti "heveny eladási hulláma után" az IMF-megállapodás elérésének kilátásaival kapcsolatos magyar kormányzati nyilatkozatok hangneme "markánsan enyhült".

Jackson szerint "jelenleg úgy tűnik", hogy a kormány 15-20 milliárd euró értékű elővigyázatossági megállapodásra fog törekedni; ez elég is lenne a közszféra idei finanszírozási igényeinek fedezéséhez.

"Ez eddig rendben is van, ám korai lenne azt gondolni, hogy ez zökkenőmentesen haladó tárgyalásokat jelent" - áll a Capital Economics londoni közgazdászának keddi elemzésében. Jackson szerint ugyanis számos kérdésben kell dűlőre jutni a megbeszéléseken, például a jegybanktörvény módosítása "előkelő helyen lesz a napirendi pontok között".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!