Biztosan az övék...

...a jövő, ehhez kétség nem férhet. Természetesen nem csak az életkoruk miatt. Tudniillik azoké a fiataloké, akik szerdán tüntettek Budapesten a felsőoktatási törvény ellen, és saját jövőjüket féltő feliratokkal tették ezt.

Arany Horváth Zsuzsa

A felvonulásra speciális körülmény is felhívta a figyelmet. Eszerint Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár szeretett volna részt venni, felszólalni a demonstráción, de a szervezők - a tavaly június óta létező Hallgatói Hálózat (HaHa) - elutasították, jelezve, a törvény elfogadása előtt kellett volna párbeszédet folytatni.

Egy mti-hír szerint a tárca azonban azt állítja, korábban ők maguk hívták meg. Még a menet ideje alatt cáfolták a meghívást a HaHa aktivistái, sőt: elmondták, nem létezik olyan nevű személy a szervezetben, aki az állítólagos levélen szerepel. Kínos. Hogy megtudjuk-e, ki füllentett? Tán kiderül abban a bizonyos jövőben...

Kínosnak gondolom azért is, mert a felsőoktatási törvényt (is) Brüsszelben fogjuk magyarázni, hiszen  az Európai Unió kifogásolja néhány elemét. Nem biztos, hogy muszáj elveszíteni a makulátlanságot efféle esetekben, amikor nincs is igazán tétje annak, hogy hívták vagy magától ment volna a politikus a jövő nemzedékkel pár szót váltani. Aminek nagyon ideje lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!