Karnevál a jégen, tömeg a Balatonon

Balaton - Több mint tízezren élvezték a tél örömeit a Balaton-parti települések korcsolyapályáin a hétvégén megyénkben.

Győrffy Árpád

A balatonfüredi Esterházy strandon kialakított jégpályán volt a legnagyobb forgalom. Ágoston Ferenc, a strandot üzemeltető Probio Zrt. munkatársa hat-hétezerre teszi a péntek-vasárnap között náluk megfordult korcsolyázók, csúszkálók számát. Népszerű volt a balatonfűzfői Föveny  strand is, ahol a környékbeliek mellett sok fővárosi korcsolyázó megfordult. Mint Keil Norbert, a pálya működtetését szervező, végző vállalkozó elmondta, még angol vendégük is volt, de továbbment Füredre, ahol korcsolyát is lehetett kölcsönözni. Nagy területeket tisztítottak le a tihanyi Belső-tavon is, ahol lecserélték a korcsolyázást hétköznap tiltó táblát. Amíg jó lesz a jég, kellő körültekintéssel, saját felelősségre lehet korcsolyázni.



Szombaton több százan, vasárnap több mint ezren szórakoztak Balatonalmádiban a Wesselényi strandon is. Itt mindkét nap az önkormányzat finanszírozásával jó zene mellett játékos versenyeket és más feladatokat is szerveztek a korcsolyázóknak. Amennyiben a jég engedi, a következő hétvégén hasonló programokat rendeznek, tudtuk meg a műsor vezetőjétől, Tari Tibortól.

Több százan vettek részt a vasárnapi alsóörsi jégkarneválon is, ahol a versenyek megszervezése, jutalmazása mellett az önkormányzat és sok helyi közreműködő még forró teával és forralt borral is megvendégelte a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!