Vonzó a katonai pálya

Veszprém - A megyei középiskolákban is intenzív tájékoztató előadássorozatba kezdett a veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központ.

Szabó Péter Dániel

Soós Gyula őrnagytól, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság alárendeltségében működő központ parancsnokától megtudtuk, a szerződéses katonák és az önkéntes műveleti tartalékosok toborzása mellet a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolába keresik azokat a fiatalokat, akik vonzónak találják a katonai pályát.



_ Szerencsés helyzetben vagyunk, mert Veszprém igazi katona város, az elmúlt években mindig előkelő helyen is szerepelt a megye a jelentkezők létszámát tekintve. Az elmúlt év decemberében levélben kerestük meg a megyei középiskolák igazgatóit, s folyamatosan előadásokat tartunk az iskolák végzős tanulóinak _ mondta el Soós Gyula, majd hozzátette, február 15-ig a veszprémi központban is várják azokat a 18-22 év közötti, érettségizett fiatalokat, akik legalább angol alapfokú nyelvvizsgával rendelkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!