Németh Balázs lett Szőc új polgármestere

Németh Balázs független jelölt lett a Szőc új polgármestere a vasárnapi időközi választáson - közölte Lovasi Erika körjegyző.

MTI

A 446 fős településen azért kellett időközi választást kiírni, mert az addigi polgármester idén januárban indoklás nélkül lemondott posztjáról. Az előző településvezető 2011 januárjában, szintén időközi választás nyomán került a posztra, de később vesztegetés miatt nyomozás indult ellene, emellett egy korábban elkövetett bűncselekmény - adócsalás és a számvitel rendjének megsértése - miatt a bíróság jogerősen egy év szabadságvesztésre elítélte.
Vasárnap a választásra a 356 jogosultból 204-en járultak a művelődési házban kijelölt szavazóhelyiségbe; érvénytelen szavazat nem volt, a szavazás rendjét nem zavarta meg semmi - ismertette vasárnap este Lovasi Erika.
Tájékoztatása szerint az ugyancsak független jelöltként indulók közül Szabó Szabolcs 68, Kárer Antal Tibor 35 szavazatot kapott, míg Varga István egyet sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!