Csúszik a körforgalom átadása

Veszprém - Nem a valóságot mondta a polgármester, amikor kérdésemre azt válaszolta, a Budapest-Jutasi úti körforgalom közbeszerzési pályázatára több pályázat közül a legolcsóbbat választották ki.

Halmos György

Erről Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció képviselője beszélt, aki megemlítette, hogy szerdán kellett volna átadni a nagyközönségnek a körforgalmat, a csúszás sok problémát okoz majd az idegenforgalmi szezonban.

Elmondta, a polgármester azt válaszolta: négy ajánlattevő volt a közbeszerzési pályázatra, kettő formai hibák miatt kiesett, a szabályos ajánlattevők közül a közbeszerzési bizottság az olcsóbbat választotta. 

- Ez nem felel meg a valóságnak, mert valóban négyen pályáztak, de hármat egyéb okok miatt kizártak, vagyis egy eredményes pályázó maradt - hangsúlyozta. A polgármesternek tudnia kellett volna a helyes választ, félrevezetett engem és az egész várost  tette hozzá.
 
A Jutasi út-Budapest úti körforgalmi csomópont építésével kapcsolatosan a polgármesteri hivatal a közleményében  arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kivitelezés elhúzódásának több, a kivitelezőnek fel nem róható oka van, ami a korábban tervezett május 16-i határidő csúszását okozza. Késedelmet okoztak az előre nem látható közműkiváltások, a körforgalomból csatlakozó Jutasi út vásárcsarnokig tartó átépítése és új burkolattal való ellátása, amihez egyéb munkákat kell elvégezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!