Vízkorlátozás az adósoknak

Veszprém - Huszonhat Veszprém megyei társasházban helyezett kilátásba vízkorlátozást a közelmúltban a Bakonykarszt Zrt, amennyiben május 18-ig nem egyenlítik ki tartozásaikat. A többség már fizetett, de Várpalotán még lehet korlátozás.

Munkatársainktól

Fazekas Csaba, a cég gazdasági igazgatója mondta el mindezt lapunknak. A vezető kiemelte, 2009 óta folyamatosan növekszik a társaság kintlévősége, ami mára elérte a 300 millió forintot, ezért azonnali intézkedéseket kellett bevezetniük. Ezek egyike a vízkorlátozás, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy az egyéni fogyasztóknak a törvényben biztosított napi 50 liter ivóvizet biztosítják személyenként, míg a társasházaknál napi négyszer egy órában nem szolgáltatnak. A cég a napokban 10-10 veszprémi, illetve várpalotai, míg hat ajkai társasháznak küldte ki a felszólítást, ők összesen 2,2 millió forinttal tartoznak a Bakonykarsztnak.  



- Ajkán és Veszprémben már mindegyik társasház rendezte az elmaradást, Várpalotán azonban még nem fizetett mindenki. Amennyiben május 18-ig nem teszik meg, életbe lép a vízkorlátozás. Sajnos, ha csupán egyetlen lakó is tartozik, az egész társasházban korlátozzuk a vízfogyasztást, egyedi elzárásra ugyanis nincs lehetőség - jegyezte meg a gazdasági igazgató, aki hozzátette, a szolgáltatási területükhöz tartozó társasházakban az elmúlt években összesen egyszer volt példa a hasonló szankcióra, ezúttal is bíznak abban, hogy mindenki kiegyenlíti a felhalmozott tartozást.      

A Pápai Vízmű Zrt.-nél kérdésünkre elmondták, hogy a városban nem volt példa arra, hogy a vízellátást a szolgáltatást igénybe vevők fizetésképtelensége miatt szüneteltették volna.  Arra viszont igen, hogy - a társasági törvényben foglaltak szerint - a társasház közös képviselője segítségével oldották meg a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!