Országos ének-zenei verseny

Iszkaszentgyörgy - Az Országos ének-zenei műveltségi versenyt az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola és a székesfehérvári Csitáry Emil Művészeti Műhely szervezték.

Balla Emőke

Hitvallásuk szerint nemcsak a szép, tiszta énekhang, de a széleskörű zenei tájékozottság is fontos része az általános műveltségnek. A fővédnökséget és a zsűrielnöki tisztet Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes vállalta. A versenyre az ország valamennyi általános iskolájának hetedik és nyolcadik osztályos diákjai nevezhettek, három tagú csapatokkal.

Míg a verseny 2011-es őszi kezdetekor 84 csapat indult, a négyfordulós küzdelem 2012 májusi döntőjén csak 19 csapat versengett egymással. Ezek közül a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola két csapata is kimagasló teljesítményt nyújtott. Országos első helyezést ért el a nyolcadikos Sipos Sára a hetedikes Gál Luca, a hetedikes Zöld Krisztina összetételű csapat, országos harmadik helyen végzett a nyolcadikos Stark Patrícia, a hetedikes Bölcsföldi Anna és a hetedik osztályos Naszer Tamara alkotta trió. A hónapokon át tartó felkészülést Brendl Ágnes tanárnő vezette, irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!