Rekordszámú mezőny a Fehér Szalagon

Balatonfüred – Szombaton rajtol el a Fehér Szalag vitorlásverseny. A megmérettetés előtti napon a Classic Round futamon is résztvevő három klasszikus hajó bemutatóját tartották a füredi kikötőben.

Szabó Zsuzsanna

A Fehér Szalag a nagy testvér Kékszalag vitorlásversenyt néhány héttel megelőző bajnokság, melynek egyedisége, a Classic Round. Ebben a futamban más versenytől eltérően klasszikus hajók – azaz 1945 előtt épült vagy addig megszületett tervek alapján készült hajók – szelik a Balaton vizét. A szezon egyik legjelentősebb vitorlásversenyét a hagyományokhoz híven idén is három-három klasszikus hajó bemutatása előzte meg.



Idén a Sirocco,a Glória és a Talizmánjellemzőit ismertette Cittel Lajos hajókészítő a füredi mólónál. A klasszikus hajók szombati futamáta fél órával később rajtoló Mitsubishi Nagydíj, a modernebb hajók versenye követte.A rekordszámú mezőny - közel kétszáz hajó -, nyári melegben, gyenge szélben indult el. Az abszolút versenyelső helyezettje a Libera csapata lett. Másodikként a ONE nevű hajó legénysége, harmadikként pedig a tízszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette csapat tette meg a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot. Negyedik a GeminiVentilo 28-as lett, és az abszolút ötödik helyen a Classic Round győztese, a Sirocco érkezett meg nagy fölénnyel, Cittel Lajos kormányzásával. A Classic Round összevont cirkáló osztály dobogósai Talizmán, Sirocco, Nemere II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!