Adrienn, a kerekesszékes szépségversenyen döntősei között

Veszprém - Javában zajlik az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny, ahol már a döntősöket is kiválasztották. Megyénkből a litéri Kovács Adrienn jutott be a nyolcas döntőbe.

Szabó Zsuzsanna

Külföldi mintára idén Magyarországon is meghirdették az első hazai kerekesszékes szépségversenyt, a Miss Colours Hungary 2012-t. A verseny indulásakor a szervezők hangsúlyozták, a szépségverseny célja bemutatni, hogy a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség és a nőiesség, ők maguk is vonzóak, így nincs okunk arra, hogy másként tekintsünk rájuk, mint ép társaikra.

A Budapesten zajló rendezvény háziasszonyának szerepét Pataki Zita műsorvezető vállalta magára, aki elmondta, szép kezdeményezésnek tekinti és mivel a verseny célkitűzései találkoznak értékrendjével, örömmel csatlakozott a rendezvényhez.
 
Az első két forduló véget ért, kialakult a nyolc hölgyből álló döntős csapat. A válogatáson a zsűri több szempontot vizsgált. A jelentkezők személyisége és a megjelenés mellett fontos szempontként szerepelt a hölgyek elhivatottsága, rátermettsége és kommunikációs készsége is. A zsűri e mellett más fontos témákra is kitért. Többek között a versenyzők céljairól, elképzeléseiről is érdeklődött, valamint arról, mihez kezdenének a királynői titulussal járó ismertséggel. Ezt azért is fontos, fogalmaztak, mert a győztes a nyereményeken felül egy évig nagykövetként képviseli a kerekesszékeseket, illetve felkérés alapján részt vesz majd promóciós és jótékonysági rendezvényeken.


 
Jelenleg a versenyzők felkészítése zajlik profi szépségipari szakemberek segítségével. A versenyben maradt hölgyek ruha-, smink- és frizura próbákon vesznek részt, valamint a hétvégi döntő színpadi koreográfiáját gyakorolják.

Megyénkből a litéri Kovács Adrienn jutott be a legjobb nyolc közé. Mint mondja, harminc évesen változott meg az élete egy autóbaleset következtében. A balesetet követő egy éven belül ismét autóba ült és ma is minden nap vezet. A harminckilenc éves hölgy eredeti munkakörében, teljes munkaidőben dolgozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adóigazgatóságán szakmai tanácsadóként. Kislánya tizennégy éves, akit válása óta egyedül nevel. Hangsúlyozza, az élet minden területén önállóan, segítség nélkül próbál helyt állni. A napi nyolc óra munka és gyermeknevelés jelentős kihívást jelent számára, de szabadidejében szeret moziba, koncertekre járni, illetve sokat "sétálni" a közeli Balaton partján.

- Sokan közülünk extrém sportokba, vagy más elfoglaltságokba kezdenek. Én megpróbálom ugyanazt, vagy közel ugyanúgy folytatni azt az életet, mint amiből a balesetem kiszakított. Úgy érzem, a napi nyolc óra munka, a mindennapi teendők és a gyereknevelés kitölti az életemet. Nekem ez ér annyit, mint másnak egy paralimpiai aranyérem.

Adrienn hangsúlyozottan hozzáteszi, számára tényleg nem a külsőségek és a győzelem számít. Sokkal inkább abban bízik, aki megnyeri, valóban a kerekesszékesek képviseletét látja el és az ő érdekükben szólal majd fel.
 
A kerekesszékes szépségverseny döntős hölgyeire február 24-ig lehet szavazni a rendezvény honlapján.


Reméli sorstársira irányul a figyelem

"A hétköznapi életben számos visszás dologgal találkozunk: kerekesszékkel nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető helyek, rosszul kivitelezett rámpák és hasonlók. A kerekesszékes szépségverseny talán arra is jó lehet, hogy kicsit ránk irányítsa a figyelmet. Hozzáteszem, az emberek egyébként rendkívül segítőkészek, eddig tényleg csak jó tapasztalatokat szereztem" - mondta el a Naplónak a litéri Kovács Adrienn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!