Csopak

2013.07.08. 12:09

Csopakiak nagy napja

Szerdán nagy napra virrad a Balaton-parti község lakossága. Nemzetközi zsűri előtt képviselik a magyar falvakat.

Győrffy Árpád

Mint korábban megírtuk, Csopak tavaly novemberben nyerte el az első helyet a Virágos Magyarországért versenyben a községek kategóriájában. Ezzel együtt a lehetőség és a feladat is az övék lett, hogy az idén képviseljék a magyar falvakat az európai megmérettetésen, a Virágos Falvak és Városok (Entente Florale) európai versenyén.

A falu vezetői abból indultak ki, hogy az eredményes szerepléshez nélkülözhetetlen a falu lakóinak összefogása. Hogy ezt elősegítsék, községszépítő mozgalmat indítottak a kertek, közterületek virágosítására és gondozásának javítására, több alkalommal szerveztek közös akciókat is, hogy a közterületeken a falu klímájához illő növényekre cseréljék a korábbiakat, vagy új parkokat alakítsanak ki az eddig nem megfelelően gondozott területekből.

A nemzetközi zsűri szerdán 10 óra és 14 óra között szemléli meg a falut, hogy eldöntsék milyen színű éremmel, oklevéllel jutalmazzák a csopakiakat. Persze, ahogy Ambrus Tibor polgármester is mondta, a legfontosabb, hogy milyen falut hagynak az utódoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!