Utolsó Napok Szentjei

2018.01.03. 16:26

Kilencvenévesen halt meg a mormon egyház vezetője

Az egyesült államokbeli Salt Lake City-beli otthonában halt meg a mormon egyházat vezető Thomas Monson – közölte a felekezet szerdán.

Monson 2008-ban vált az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza háromfős elnöki testületének tagjává. A hívek körében az a hír járta, hogy próféta, és isteni kinyilatkoztatásokat kap.

A férfi kedd este családja körében szenderült jobblétre – írta honlapján a mormon egyház.

Monson Salt Lake Cityben született és nőtt fel, és 1963 óta tagja volt a hitközség vezetésének. Emellett sikeres üzletember volt, különösen a könyvkiadás terén.

Az első elnökség tagjainak posztját haláluk esetén a tizenkét apostol kvórumának vezetője veszi át. Jelenleg a 93 éves Russell Nelson viseli ezt a tisztséget.

Az amerikai eredetű keresztény egyházat 1830-ban alapította Joseph Smith. A mormonok úgy hiszik, hogy Jézus Krisztus időről időre elhív tizenkét apostolt, hogy vezesse egyházát. Vallásuk a hagyományos Biblián nyugszik, de kiegészül A mormon könyvével. Az egyháznak világszerte 15,8 millió tagja van, köztük Mitt Romney amerikai politikus, volt elnökjelölt és Katherine Heigl Emmy-díjas színésznő.

Borítókép: Thomas Monson és George W. Bush Salt Lake Cityben, a mormon egyház főhadiszállásán.

AFP PHOTO / The White House / Eric Draper

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában