história

2021.10.20. 17:30

A magyar történelem is lehet menő – online játszható a Hadfiak (videó)

Izgalmas kérdések, ritkán hallott adatok, lélegzetelállító sztorik és figyelemre méltó élettörténetek. Ez jellemzi a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány szerdán megjelenő, Hadfiak elnevezésű, kifejezetten gyerekeket és fiatalokat célzó online játékát.

Forrás: Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány

Sok gyereknek a történelem a kedvenc tantárgya, mégis nehezen tanulja meg az évszámokat, vagy mindig bajban van a nevekkel. Végre félretehetik az unalomig ismételt példákat, a szürke vagy egyhangú tankönyveket, és belevethetik magukat egy szórakoztató és vérpezsdítő játékba.

A Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány olyan edukatív, interaktív játékkal rukkolt elő, amellyel a magyar történelem eddig ismeretlen arcát fedezhetik fel a gyerekek.

Hazánk története ugyanis tele van olyan emberekkel, cselekedetekkel és eseményekkel, amiket a világon mindenhol figyelemre méltónak tartanak.

Az internetes kihívás során a résztvevők megismerhetik, ki volt az a magyar végvári vitéz, aki a világon a legtöbb párbajt nyerte, vagy az a hadvezér, aki még betegen sem veszített soha csatát, vagy az a katona, aki leleményességével és találékonyságával vetett véget az ostromnak.

Fotó: Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány

Az október 20. és november 10. között elérhető Hadfiak játék más szemszögből közelíti meg a történelmet, játszva tanít; lebilincselő

történetekre, vicces tényekre és kevésbé ismert történelmi vezérekre hívja fel a gyerekek figyelmét, miközben a kérdésekben és válaszokban elrejtett tudást igyekszik átadni. Kitekintést enged a világtörténelembe: a magyar történelmi eseményekkel állítja párhuzamba azokat.

Az interaktív játék kellemes kikapcsolódást és könnyed szórakozást biztosít két korosztály számára is:

 • az általános iskolások felső tagozatosai a középkori és koraújkor magyar történelem jelentős személyiségeivel, míg
 • a középiskolások viselettörténettel, fegyvertörténettel és várépítészettel is megismerkedhetnek közben.
 • A játék nem időre megy, a szervezők az legtöbb pontszámot elért résztvevők között nagy értékű műszaki cikkeket, míg az első 100-100 játékos között ajándékokat sorsolnak majd ki.

  A kérdések megválaszolásához az alapítvány Facebook oldalát lehet segítségül hívni, ahol a #hadfiak hashtag alatt található posztokban számos, a játékhoz hasznos információ is fellelhető.

  A játék elérhető ITT.

  Borítókép: Illusztrációfotó

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!