Brazil-szerb

2022.11.25. 11:36

Brazil életérzés a G csoportban

– A brazil–szerb meccs első félideje azt adta, amit vártam. Stabil szerb védekezés, majd szórványos támadások és meddő brazil mezőnyfölény – mondta a mérkőzés után szakértőnk, Renczes Ákos. A testnevelő tanár, edző hozzátette, ezt a félidőt jól jellemzi, hogy V. Milinkovics-Szavics hálóőrnek a legnagyobb védést a később megsérülő Neymar sarokrúgása után kellet bemutatnia, pedig Vinícius junior és Raphinha is veszélyeztetett a félidő második felében.

Szijártó János

A második játékrészben érezhetően rákapcsoltak a brazilok, gyorsították a játékot, sokat volt a szerb térfélen a labda, több helyzet is adódott. Alex Sandro kapufát eltaláló távoli lövése jelezte, hogy érik a gól. A 62. percben Neymar cselei után Vinícius lőtt élesen, a kapusról kijövő labdát a jókor jó helyen lévő Richarlison pofozta a hálóba (1:0). – A szerb kapitány váltott, beküldte Vlahovicsot, aki, bár szép dolgokat csinált, gólt nem tudott szerezni. A mérkőzés aztán a 73. percben a torna eddigi legszebb találatával el is dőlt. Vinícius labdáját Richarlison ballal felpörgette, majd félfordulatból jobb lábbal szépségdíjas gólt szerzett (2:0). A gólok csapatszintű ünneplésénél a képernyőn keresztül is átjött a brazil életérzés, a játék nyújtotta élmény, a csapategység ereje. Számomra egy kicsit árnyalja a képet Neymar sérülése – fogalmazott Renczes Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!