Érdekesség

2022.11.25. 11:23

Cristiano Ronaldo a rekorder

A labdarúgó-világbajnokság csoportjának csütörtöki nyitó fordulójában lejátszott Portugália–Ghána mérkőzés nem csupán a portugálok győzelmétől vált érdekessé és különlegessé, hanem Cristiano Ronaldo legújabb rekordjáról is.

Szijártó János

 A portugál géniusz ugyanis a 65. percben szerzett góljával immár az ötödik vb-jén bizonyult eredményesnek, s ezzel egyedüli rekorderré vált, hiszen eddig még soha senki nem volt képes erre a bravúrra. Azt sem sokan mondhatják el magukról a férfiak közül, hogy öt világbajnokságon léptek pályára (Lothar Matthäus, Rafael Marquez és a mostani tornán Lionel Messi), de azzal, hogy mindegyiken megzörgessék az ellenfél hálóját, egyelőre csak az ötszörös aranylabdás portugál büszkélkedhet. Maga a gól egyébként büntetőből született, Ronaldo (akit a ghánai Salisu buktatott a 16-oson belül) magabiztosan vágta a kapu jobb sarkába a labdát, és ezzel történelmet írt. 2006 óta minden világbajnokság gólszerzői között szerepel, és immár a katari tornán is ott a neve a góllövőlistán. 

 

Címkék#vb#Ronaldo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!