Foci

2012.01.31. 06:04

Műfüves munka - A Füred-kupa a legnépszerűbb téli torna

Balatonfüred - Javában zajlik a téli edzőmunka a labdarúgócsapatoknál. Megyénkben a Balaton-parti városban rendezik a legnépesebb felkészülési tornát. Az első körön már túl is vannak a csapatok.

Horváth Gábor

A Füred-kupát idén harmadik alkalommal tartják meg. Az esemény ezúttal is népszerű a környékbeli együttesek körében, hiszen a balatonfüredi műfüves pálya színvonalas lehetőséget nyújt a téli felkészülésre.

A körülmények valóban kifogástalanok, a nívó viszont lehetne magasabb is, hiszen az előző hétvégén rajtoló torna indulói között a házigazdák mellett csupán egy NB III-as alakulat akad, a többiek megyei első vagy annál alacsonyabb osztályokban szerepelnek.

Idén összesen tizenhat együttes jelezte részvételi szándékát a III. Füred-kupán. A vendéglátó Balatonfüred FC mellett a Várpalota NB III-as (utóbbi egyébként két csapattal képviselteti magát), rajtuk kívül van kilenc megye I-es gárda (Devecser, Balatonfűzfő, Alsóörs, Gyulafirátót, Öskü, Peremarton, Herend, Csetény, Péti MTE), a többiek (Balatonalmádi, Csopak, Balatonkenese, Bakonycsernye) alacsonyabb osztályú küzdelmekre készülnek.

Az indulókat a szervezők négy darab négyes csoportba sorsolták, a körmérkőzéses szakasz lezárta után tartják majd meg a helyosztókat.

A felkészülési torna első fordulója egy mérkőzés kivételével szoros küzdelmet hozott. A megye I-es Öskü könnyedén győzte le az ugyanabban az osztályban szereplő Peremartont. Ezenkívül három döntetlen és egy meglepetés is született, az utóbbi kategóriába a Bakonycsernye Csetény elleni sikere tartozik.

A házigazdák még nem debütáltak az idei kupán, Balatonfűzfő elleni mérkőzésüket szerdán, 18 órai kezdettel játsszák. A Füred kedden is pályára lép, ellenfele hazai pályán a Veszprém lesz (18 óra).

 

Hét mérkőzés az első játéknapon

A III. Füred-kupa nagypályás felkészülési torna eredményei
első forduló, I. csoport: Devecser-Balatonalmádi 2:1 (0:0), szerda, 18 óra: Balatonfüred-Balatonfűzfő.
II. csoport: Várpalota A-Alsóörs 1:1 (0:1), Gyulafirátót-Balatonkenese 2:3 (1:1).
III. csoport: Öskü-Peremarton 5:0 (0:0), Herend-Csopak 1:1 (1:0).
IV. csoport: Csetény-Bakonycsernye 0:2 (0:1), Péti MTE-Várpalota B 2:2 (1:1).

A következő fordulót február 4-5-én rendezik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!