Foci

2015.07.25. 17:21

Győzelmet szalasztott el az Ajka

Bágyogszovát, Ajka – Remek összecsapást játszott a két másodosztályú labdarúgó együttes egy héttel a bajnoki rajt előtt. Az Ajka sok helyzetet kidolgozott, de csak egyet tudott gólra váltani.

B. Virág Rita

Gyirmót-FC Ajka 2:1 (1:0)

Bágyogszovát, 200 néző. V.: Kovács Gergely. Gyirmót FC: Sebők – Nagy S., Lázár, Balogh, Völgyi. Kiss, Madarász, Gyurján, Farkas, Simon András, Simon Attila. Csereként lépett pályára: Somogyi, Hajba, Varga, Lengyel, Bochner, Molnár, Présinger, Füleki, Tóth. Edző: Bene Ferenc.

FC Ajka: Gőcze – Zsirai (Pál), Császár (Mogyorósi), Kovács G. (Gunther), Zámbó, Horváth A. (Besztercei), Nagy, Kovács D. (Bölcsföldi), Sándor (Lattenstein), Major (Pavlitzky), Wittman (Olasz). Edző: Jákli Péter.

G.: Simon András, Tóth N., ill. Kovács G.

A 29. percben Simon András egy csel után 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1:0. Az 59. percben Kovács D. szabadrúgását Somogyi kiütötte, Kovács Gergő jól érkezett és a kapu jobb oldalába helyezett, 1:1. A 78. percben egy ajkai lehetőséget követően gyors kontrát vezetett a Gyirmót és Tóth N. higgadtan lőtt a hálóba, 2:1.

Az FC Ajka kikapott a főpróbán. A képen fehér mezben a csapat egyik újonca, Mogyorósi Milán
Fotó: Penovác Károly

A IX. Horváth Ferenc emléktornán csapott össze a két NB II-es alakulat. Kiegyenlített első félidő után, a másodikban sokkal élénkebb volt a játék. Az ajkaiak több helyzetet dolgoztak ki, mint a Gyirmót, de egy kivételével ezeket ki is hagyták. Egy héttel a rajt előtt nagyon hasznos előkészületi mérkőzést vívott az Ajka.

Bene Ferenc: Időnként jó iramban fociztak a játékosaim, ismét bebizonyították, hogy tudnak gyorsan is játszani. Ha még koncentráltabbak leszünk, eredményesebb lesz a játékunk is.

Jákli Péter: A felkészülési időszak legjobb mérkőzésén vagyunk túl. A játék minden elemében egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes Gyirmótnak, a helyzetek alapján akár a győzelmet is megszerezhettük volna.

Megvannak a pontos időpontok

Mint ismeretes, az FC Ajka a Sopron ellen kezdi a labdarúgó NB II 2015/2016-os szezonját. A bajnokság első fordulóját az első augusztusi hétvégén rendezik. Mindegyik mérkőzés szombaton lesz, az ajkaiak 17.30-kor fogadják a Soproni VSE alakulatát. Az első kör pontos menetrendje, szombat, 17.30: Siófok–Dunaújváros, Budaörs–Balmazújváros, SZTK–Zalaegerszeg, FC Ajka–Soproni VSE, Soroksár–Szolnok, Kisvárda–Csákvár, Szeged–Gyirmót. 19.00: Mezőkövesd–Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!