Foci

2015.10.06. 11:25

Válogatott védő: Tóth Bence Felcsúton játszik

Veszprém - Jelenleg csupán egyetlen olyan veszprémi labdarúgó akad, aki az elmúlt időszakban kétszer is tagja volt egy olyan csapatnak, amely győztesen hagyta el a pályát a világhírű Barcelona utánpótlás alakulata ellen. Tóth Bence már az U19-es válogatottba is meghívást kapott.

B. Virág Rita

A veszprémi Tóth Bence öt évesen kezdett el focizni a VFC USE-ban. Kelemen Miklós, majd Kozma Csaba nevelőedzők pallérozták tudását. A játék olyan jól ment neki, hogy az akkor még az egyik legjobb akadémiával rendelkező Győri ETO-hoz került Rugovics Vendel segítségével.

Bence fejlődése töretlen volt, így az ETO csődje után azonnal lecsapott rá a Puskás Akadémia, ahová tavaly nyáron, 2014 júliusában tette át a székhelyét.

Az U19-es válogatottban is pályára lépett: a horvátok elleni Eb-selejtezőn. Most az UEFA Ifjúsági Ligájában szeretne bizonyítani a ciprusi ellenféllel szemben

A mindössze 17 esztendős labdarúgó már sok remek siker részese volt, még a győri időszakban egy felkészülési tornán megtapasztalta, milyen érzés két vállra fektetni a Barcelona csapatát. Legutóbb pedig a fővárosi Kocsis Sándor emléktornán élhette át újra a siker ízét a katalánok ellen. Ráadásul nem akármilyen meccsen, mert a 0:0-ás döntetlen után büntetők következtek, ahol a felcsúti együttes az ötödik sorozatban az ő büntetőjével jutott be a fináléba, ahol 3:0-ra verték meg a Ferencvárost.

Bence olyannyira jól teljesített, hogy meghívást kapott az U19-es nemzeti csapatba, amelyet Sören Osterland szövetségi edző vezet.

Tóth Bence pályafutása a VFC USE-ban indult, innen Győrbe került, jelenleg pedig a felcsúti Puskás Akadémia játékosa. A 17 esztendős védő

A válogatott Horvátországban Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt, ahol előbb biztosan verte Kazahsztánt 4:0-ra, majd kikapott 3:0-ra Montenegrótól, végül hősies küzdelemben 1:1-re végzett Horvátországgal, így azonban már nem tudott továbbjutni.

Bence ugyan csak az utolsó derbin kapott lehetőséget, de jó teljesítménnyel rukkolt elő, nem látszott, hogy két évvel fiatalabb társainál.

A felcsútiak az ifi BL-ben szerepelnek

A Puskás Akadémia U19-es alakulata részt vehet az UEFA Ifjúsági Ligájában, ahol az első körben, a bajnokcsapatok ágán a ciprusi APOEL-lel került össze. Az első mérkőzést idegenben vívták meg a felcsútiak, ahol 3.3-as döntetlent értek el. A visszavágót, ahol jó esélyei vannak a magyar csapatnak, október 21-én rendezik. A továbbjutó valószínűleg a Celticcel találkozik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!