Foci

2016.01.14. 20:06

Tornagyőztes fiatalok - A PELC U-10-es korosztálya itthon tartotta a kupát

Pápa - Teremtornákkal színesítik az edzések sorát a téli időszakbana Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál (PELC). Az első alkalmon rögtön két korosztály versenyzett, február közepén pedig szintén kettős eseménynyel zárják a sorozatot.

Molnár Tímea

Nyitányként az U-11-es korosztálynak rendeztek tornát, a PELC két csapattal szerepelt. Egyed Ákos tanítványai közül a PELC I. dobogós helyen végzett, 3. lett, míg a PELC II. a 7. helyen zárt. Az eredményhirdetéskor különdíjasoknak is gratuláltak a szervezők, a legjobb kapus Szilvágyi Benedek (Celldömölk) lett, a legjobb játékosnak az ajkai Mohos Barnát választották, a gólkirályi címet Kun-Szabó Attila (PELC) vihette haza. A legjobb hazai játékosnak Sós Lászlót látták.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-10-es korosztályú focistái tornagyőztesek lettek
Fotó: Molnár Tímea


A végeredmény: 1. Celldömölk, 2. Ajka, 3. PELC I., 4. Balatonfüred, 5. Üstökös FC, 6. Gyirmót, 7. PELC II, 8. Tatabánya.Ezt követően az U-10-eseké volt a terem. A PELC I. megnyerte a tornát, a PELC II. pedig a 6. helyet érte el. A torna legjobb kapusának Kovács Dénest (Tatabánya) választották, a legjobb játékos címet Szivós Krisztián (PELC) kapta. A gólkirály Veréb Dávid (Tatabánya) és Szabó Bálint (Celldömölk) lett, öt-öt góllal.A legjobb hazai játékos különdíját a pápai edző, Radó Tamás döntése alapján Nagy Botondnak ítélték oda.

Végeredmény: 1. PELC I., 2. Celldömölk, 3. Tatabánya, 4. Ajka, 5. Balatonfüred, 6. PELC II., 7. Üstökös FC, 8. Gyirmót.Tóth Péter, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ügyvezetője elmondta, céljuk az, hogy minden játékosuk játszhasson, ezért indítanak ezeken a tornákon két, esetleg három csapatot is egy-egy korosztályban.

Február közepéig foglaltak a hétvégék a városi sportcsarnokban: január 17-én a Pápa Kupán az U-15-ös csapat szerepel, február 6-án az U-9-eseket lehet majd látni, míg február 13-án az U-7-es, február 14-én pedig az U-8-as játékosok lépnek pályára. Ezek a hazai rendezésű tornák, emellett például Ajkára, Gyirmótra, Szombathelyre utaznak hétvégeken a pápaiak.Az idősebbek a Téli Kupa elnevezésű műfüves bajnokságban állnak helyt. Az U-17-es, U-18-as, valamint U-19-es játékosokból összeállított csapat az első fordulóban 5:2-re nyert a Vaszar SE ellen a Perutz Stadionban - mind az öt gólt Ihász Márk szerezte. A műfüves bajnokság a megyei csapatok számára nyújt folyamatos játéklehetőséget a téli szezon folyamán, a csoportmérkőzések február elejéig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!