Foci

2014.03.09. 13:11

Két mérkőzés, három pont az NB III-ban

Balatonfüred, Veszprém – A Veszprém hazai pályán kikapott, a Balatonfüred idegenben nyert a labdarúgó NB III hétvégi fordulójában.

Horváth Gábor

VFC–Andráshida
0:2
(0:2)

Veszprém, 100 néző. V.: Papp. Veszprém FC: Kádár –Garai, Czvetkó, Császár, Pavlitzky (Kuti, 86.), Burcsik (Horváth, 76.), Ács, Hevesi-Tóth, Hanák, Weibel (Kovács 46.), Sinkó. Edző: Jugovits Lajos. Andráshida: Osbáth – Török, Babos (Horváth T., 70.), Szegleti, Kovács, Mavolo, Tóth (Horváth D., 83.), Jasarevic, Rohonczi (Gál, 78.), Sági, Major. Edző: Dobos Sándor.
Kiállítva: Császár a 45. percben.

Betegségtől megtizedelve volt kénytelen kiállni a VFC, amely kérte a találkozó elhalasztását, de ebbe az Andráshida nem ment bele. A 21. percben már hátrányba is kerültek a hazaiak, a volt veszprémi Babos talált be, majd a 35. percben Tóth duplázta az előnyt. A félidő végén második sárga lappal Császárt kiállította a játékvezető, így a hazaiak sorsa voltaképpen megpecsételődött. Ennek ellenére szünet után feljavult a VFC, amely tíz emberrel jobban játszott, mint tizeneggyel, helyzeteket dolgozott ki, igaz, betalálni nem sikerült.

Jugovits Lajos: – Nem tudtuk megismételni az őszi sikert, helyzetkihasználásunk gyenge volt. A betegségek persze szintén nem jöttek jól, a folytatásban remélem egészségesebbek és eredményesebbek leszünk.
Jók: Pavlitzky, Hevesi-Tóth, Czvetkó, ill. mindenki.

Császár (kék felsőben jobbra) nem játszotta végig a meccset Fotó: Zwicker Tamás)

Csepel–BFC
0:1
(0:0)

Budapest, 300 néző. V.: Farkas. Csepel FC: Nagy - Kecskés, Haraszkó, Teplén, Krupár, Végh (Balogh, 76.), Korozmán, Szecsei, Szecsei (Somodi, 46.), Zimermann, Szluka, Szemán (Gaye, 46.). Edző: Szabó Zoltán. Balatonfüredi FC: Filipánics – Bognár, Kovács, Bieder, Füredi, Papp, Somogyi, Szabó, Czafit (Nyári, 57., helyette: Szöllőskei 88., Osváth, Szűcs (Keszei, 77.). Edző: Pető Tamás.
Kiállítva: Végh a 93. percben.

A füredi csapat nem bízta véletlenre sorsát, az első félidőben végig uralta a játékot, a hazaiak még helyzetig sem jutottak. A 37. percben Osváth jobb oldali szöglete után a tétovázó védők között Kovács Szabolcs három méterről lőtt a hazai kapuba, 0:1.A második félidőben a csepeli csapat mindent egy lapra feltéve támadott, de ezen a napon a BFC nagyon jól funkcionált. Az 53. percben véleményes büntetőhöz jutott a hazai gárda, Teplán 11-esét Filipánics azonban kiütötte. A fürediek végig higgadtak maradtak és megérdemelten nyertek. Az első félidőben támadásban a második félidőben védekezésben jeleskedett a BFC.

Pető Tamás: – Gratulálok csapatomnak, további terveink megvalósításához is ilyen mentalitásra van szükség.
Jók: Haraszkó, Krupár ill. az egész BFC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!