Gazdaság

2010.02.10. 03:29

Közmunkások az erdőkben

Pápa, Budapest - A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács egymilliárd forinttal járul hozzá a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szervezésében 3,3 milliárd forint keretből indított közmunkaprogramhoz.

Tremmer Tamás

Az összeg miatt az idei erdészeti közmunkaprogram sikerre van ítélve. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács egymilliárddal járul hozzá a 2010-es tervekhez. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium idén 3,3 milliárd forintos keretből indít közmunkaprogramot.

A felek egyaránt fontosnak tartják, hogy a munka nélküli, aktív korú, nem foglalkoztatott és rendszeres szociális segélyben részesülők munkalehetőséget kapjanak a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű térségekben, annak érdekében, hogy munkájukkal értéket teremtve a nemzeti vagyon gyarapításához járuljanak hozzá.

Az erdészeti közmunkaprogramban az ország 18 erdészeti társasága vesz részt, köztük a pápai Bakonyerdő Zrt. is. A program keretében várhatóan több mint 3100-an juthatnak munkalehetőséghez 7,5 hónapos időtartamban.

A közmunka során 570 településen általános erdőművelési munkák elvégzésére, erdészeti feltáró utak, sétautak, turistautak és tanösvények karbantartására, közjóléti eszközök, berendezések javítására és kihelyezésére, a faállomány minőségi nyesésére, szemétgyűjtésre és elszállítására, valamint vágástakarításra - a helyi tűzifaigények egy részének egyidejű kiszolgálásával - kerül sor.

A lehetőség nem új a Bakonyerdő Zrt. életében, hiszen a társaság ennek keretében tavaly fél évig 31 embernek adott munkát, tudtuk meg Diósi Gyula vezérigazgató-helyettestől. Idén a programban már 43 embert foglalkoztatnak, a munkát január közepén kezdték. Mind a nyolc erdészetüknél lesznek közmunkások, akiket az erdőművelésben dolgoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!