Gazdaság

2011.03.07. 13:01

Informatikai képzés kereskedőknek

Ajka - A napokban értékelték a Polus-Coop Zrt.-nél tavaly szeptembertől idén január végéig tartó informatikai képzést, melyen a dolgozóik tanulhattak. Ehhez a képzéshez a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egyik kiírását vették igénybe, mely a munkahelymegőrzést és a képzést együtt tűzte céljául - tudtuk meg Bogdán József elnök-igazgatótól.

Varga Ibolya

A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg, a társaság által a pályázaton nyert támogatás összege kerekítve 130 millió forint. A pályázati kiírás szerint a program  célja a vállalkozások alkalmazkodóképességének és versenyképességének növelése, a munkahelyek megőrzése, a munkaidő átszervezésével, az alkalmazottak munkában töltött idejének  csökkentésével a vállalkozások foglalkoztatási potenciáljának megtartása. Ezen túl a  munkavállalók képzésben való részvételének támogatásával a munkanélkülivé válás megelőzése, a munkavállalók munka- erő-piaci helyzetének javítása, a képzettségi szintjének és az általuk végzett munka hatékonyságának növelése volt.

A társaság egy évvel ezelőtt nyújtotta be pályázatát az Európai Szociális Alapot Magyarországon képviselő ESZA Nonprofit Kft-hez. A cégnél az átlagos statisztikai létszám 960 volt a pályázat benyújtásának időpontjában, ennek a létszámnak a megtartását vállalták a megvalósítási és az azt követő fenntartási időszakban.

 


 
Az oktatócéget közbeszerzési eljárás keretében választották ki. A tavaly szeptember 1-től idén január 31-ig tartó megvalósítási időszakban kétszázhat munkavállaló zárta sikeres vizsgával a tanfolyamot és kapott erről munkavállalásra jogosító tanúsítványt.
 
A záró rendezvényen Bogdán József elnök-igazgató pályázattal kapcsolatos értékelő beszédét követően Várkonyi Gábor az oktató cég terméktámogatási igazgatója ismertette a tapasztalatait. Végül  Gotthard Imre, az egyik ajkai áruházuk üzletvezetője számolt be a pályázat keretében lezajlott képzéseken megszerzett elméleti tudásról és gyakorlati alkalmazhatóságáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!