Gazdaság

2011.03.16. 18:17

Szorosra fűzött együttműködés

Pápa - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) formálisan is szorosabbra fűzte eddigi együttműködését a Pápai Ipari Park (PIP) Kft. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá.

Tremmer Tamás

Eddig is szoros volt az együttműködés a PIP és a VKIK között, hiszen különféle közös rendezvényekkel próbálták a város vállalkozói körét kiszolgálni. Az elmúlt időszakban azonban a kamara továbblépett. Irodát bérelnek az ipari park inkubátorházában, és egy helyi munkatárs révén kiépítették közvetlen jelenlétüket is. Dr. Markovszky György VKIK-elnök a megállapodás ünnepélyes aláírásakor úgy fogalmazott, hogy a következő időszak várható törvényi változásai további feladatokat rónak a kamarára, amiket egyre nehezebb távolról ellátni. Nagyon fontos, hogy a vállalkozók helyben érjék el a kamarát, s itt kapjanak meg minden szükséges információt és segítséget.

Schmidt Lajos, a PIP ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy írásos megállapodás nélkül is több éve dolgoznak együtt. Ezt a folyamtot szeretnék erősíteni, minél közvetlenebb kapcsolatra törekszenek az ipari park területén működő vállalkozásokkal. Ennek keretében megkezdték a cégek meglátogatását. Szeretnék az információkat, tapasztalatokat összegyűjteni, a kapott válaszokat pedig feldolgozzák, hogy jobb szolgálta- tást tudjanak nyújtani nekik.
 
A megállapodás értelmében a kamara és az ipari park folyamatosan cseréli információit. A pályázatokhoz minden támogatást, segítséget megadnak, amivel lendületbe hozhatják a helyi vállalkozásokat. Közös a cél: a pápai vállalkozások sikeresebbek, versenyképesebbek legyenek.
A megállapodást dr. Somogyi Istvánné kamarai titkár és Schmidt Lajos látták el kézjegyükkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!