Gazdaság

2011.04.15. 18:22

Mezőgazdasági körkép

Pápa - Vasárnap estig tart az idén már tizenötödször megrendezett regionális mezőgazdasági kiállítás és vásár.

Varga Ibolya

A vásárt ezúttal V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára nyitotta meg. Azokról a kérdésekről beszélt, amelyek a legtöbb embert érdeklik, hogy várhatóan több pénzhez jutnak pályázat útján a gazdálkodók. Nagyobb szerepet kapnak a helyi termékek, és olyan konstrukciókat dolgoznak ki, melyek a kisebb üzemek tulajdonosait segítik a fejlesztési céljaik megvalósításában. A termelők az élelmiszer-alapanyagaikat és a feldolgozott termékeiket egyaránt eladhatják negyven kilométeres körzetben a közétkeztetésnek.   

A régió legjelentősebb szakmai vásárát értékelte dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere és Ebele Ferenc, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke. Ők és az államtitkár adta át a vásár kísérő rendezvényeként megtartott Veszprém megyei palackos borok versenyének nagy aranyérmeit és a vásári díjakat. A nyitónap a borok jegyében telt, több kiváló szakemberünk értékelte a tavalyi évjáratot.

Szombaton sem fog unatkozni senki, aki ellátogat a vásárba, hiszen a környezettudatos mezőgazdaságról és az elérhető pályázati forrásokról tartanak fórumokat. Szombaton és vasárnap is lesz állatbemutató és játszóház, hiszen a kiállítás célja a mezőgazdaság megismertetése is a fiatalabbakkal.

Vasárnap megtartják a megyei vadásznapot. Ezenkívül személyes konzultációkat folytatnak az agrártámogatásokról, fórumot szerveznek a közös agrárpolitikáról és a kamarai szolgáltatásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!