Gazdaság

2011.05.10. 17:22

Napirendre sem került a javaslat

Veszprém - Igazán csak a napirenden volt egy kis vita a veszprémi kistérségi társulás ülésén, a beterjesztett javaslatokat és a tájékoztatókat egyhangúlag támogatták a polgármesterek.

Győrffy Árpád

Dr. Loványi Róbert mencshelyi polgármester a helyi képviselő-testület megbízásából azt szerette volna elérni, hogy közösen szorítsák díjmérséklésre a kistérség több más településéről is kommunális hulladékot szállító Probio Zrt-t. Porga Gyula veszprémi polgármester, kistérségi elnök utalt arra, hogy a szemétszállítási díjak az önkormányzatok által külön-külön elfogadott megállapodásokon alapulnak. Magasi János tótvázsonyi polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a kistérség területén több cég szállítja a hulladékot. Így, ha van is értelme közös fellépésnek, csak az egy-egy céggel kapcsolatban lévő települések összefogásával. A kérdés végül nem került napirendre, mert egyedül csak a kezdeményező polgármester támogatta a megtárgyalását.

A 2011-12. évi tömegközlekedési menetrendről szóló tájékoztató kapcsán több polgármester is jelezte, hogy településükről lehetetlen reggel hat órára munkába utazni Veszprémbe, Ajkára vagy éppen Balatonfüredre. Máshol az esti hazautazással vannak problémák. A kéréseket meghallgatták, megköszönték, azt ígérték, megvizsgálják a lehetőségeket. A továbbiakban több más mellett pályázati tájékoztatók meghallgatása után jóváhagyták a tavalyi zárszámadást és módosították az idei költségvetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!