Gazdaság

2011.08.08. 09:24

Gyülekező viharfelhők a Qualiplast felett

Veszprém - Ma úgy tűnik, menthetetlen a Qualiplast Kft., a testvér PML Kft. után ez a társaság is a felszámolási eljárás sorsára juthat.

Tremmer Tamás

Lapunk hasábjain rendszeresen számoltunk be arról, hogy nehéz helyzetbe került az egykoron német tulajdonú PML Kft., illetve a vele egy tulajdonosi körben lévő Qualiplast Kft. Nos, úgy tűnik, a helyzet megoldódik, csak sajnos nem úgy, ahogy azt eredetileg tervezték.

A PML Könnyűfémszerkezet-építő Kft. kálváriája 2009 decemberében kezdődött, ekkor küldték el a cég munkatársait. A német tulajdonosi kör 2010 januárjában - válságmenedzserként - Sándor Zoltánt bízta meg a társaság irányításával, aki a gyártást szerette volna újraindítani, de nem járt sikerrel. Erőfeszítései ellenére a PML Kft. 2010. december 7-től felszámolási eljárás alá került.

Tavaly a németek másik cége, a PML-lel egy csarnokban dolgozó, szerszámgyártással és műanyagfröccsöntéssel foglalkozó Qualiplast Fém- és Műanyagtechnikai Kft.-nél is gondok adódtak, aminek az irányítását korábban szintén Sándor Zoltánra bízták. Információink szerint e társaság felett is viharfelhők gyülekeznek, amit az ügyvezető igazgató lapunk munkatársának megerősített.

A társaság bérelt üzemcsarnokban dolgozik. A bérleti díj késedelmes fizetése miatt az ingatlan tulajdonosa - Európa Alap - az elektromos ellátást többször, hosszabb-rövidebb időre kikapcsoltatta. A bérlő birtokvédelmet kért és kapott. A munkavégzés azonban - az áramhiány miatt - több esetben ellehetetlenült. Az akadályoztatás hatására a megrendelők egy része - jóllehet a munka minőségével, mennyiségével elégedettek voltak - elpártolt tőlük.

Sándor Zoltán szerint a társaság ma 16 emberrel dolgozik. Amennyiben további megrendelést vesztenek, elkerülhetetlen lesz a felszámolási eljárás megindítása, pedig ezt az első perctől kezdve szerette volna elkerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!