Gazdaság

2013.03.07. 16:32

Nyílt fórum munkáltatóknak

Az aktuális támogatásokról kaptak tájékoztatást azok a munkáltatók, akik részt vettek a Veszprém Megyei Kormányhivatal tízrészes rendezvénysorozatán.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nyílt napok címen munkáltatói fórum rendezvénysorozatot indított útjára. Az eseménnyel Veszprém megye tíz járási székhelyén fordultak meg a szakemberek, az első állomás Pápa volt, február 27-én, a sort Zirc zárta március 7-én.

Több fórumot dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott személyesen nyitott meg, aki szerint a jelen gazdasági körülmények között rendkívül fontos, hogy a munkáltatók megfelelő módon tájékozódhassanak arról, miként juthatnak olyan forrásokhoz, amelyek segítik fejlesztéseiket és a munkahelyteremést, azok megőrzését. Érintette a kormány által kidolgozott Munkahelyvédelmi Akciótervet, kiemelte a Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárd forintos munkahelyteremtő pályázatát is.

A munkaügyi fórum célja az volt, hogy minél teljesebb körű tájékoztatást adjon a munkáltatóknak a munkaügyi központ által nyújtott támogatásokról és pályázati lehetőségekről. Ennek keretében a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetői a munkaügyi központban, valamint a járási kirendeltségeken igényelhető támogatásokról és pályázati lehetőségekről adtak átfogó tájékoztatást. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Szakigazgatási Szervének vezető munkatársai pedig a 2012. évi ellenőrzéseik tapasztalatairól számoltak be, majd szóltak arról is, idén milyen munkavédelmi, munkaügyi ellenőrzésekre számíthatnak a munkáltatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!