Gazdaság

2014.04.07. 07:02

Folyamatos a haltelepítés

Megyei körkép – A Balatoni Halászati Nonprofit Zrt. egy hónapja kezdte meg a balatoni telepítést, a ponty mellett compó és harcsa is került a tóba.

Tremmer Tamás

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. március elején kezdte meg a tavaszi haltelepítéseket. Tavaly december 6-án fejezték be az őszi haltelepítéseket, a halastavaik lefagyása miatt kilenc tonnányi ponty telepítését ez évre halasztották. Az idei munkát ennek pótlásával kezdték.

Az első héten elsősorban a déli partra jutott a pontyokból, Fonyód és Balatonszemes volt a telepítések helyszíne, majd átértek az északi partra, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és Tihanyban tettek halat a Balatonba. A mai napig már több mint 40 tonna ponty került a tóba, kaptuk a tájékoztatást a nonprofit társaságtól.

A pontyokon felül három helyszínen összesen 1000 kilogramm kétnyaras harcsát is  telepítettek, közülük minden helyszínenként 150-150 darab egyedet meg is jelöltek, hogy információt kapjanak az életükről. A Sajkodi-öböl védett nádasai előterében 200 kilogramm kétnyaras compó is került a tóba, a horgászok nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!