Gazdaság

2015.11.18. 12:15

Indul a megyei licit

Veszprém - A földek eladása és elárverezése hetek óta téma a gazdák között és a közbeszédben egyaránt. Mint ismert, a korábbi bejelentések szerint a kormány 350-380 ezer hektár állami termőföldet értékesít. Veszprém megyében november 23-án kezdődik a licit.

Szántó Renáta

A Veszprém Megyei Kormányhivataltól a Napló megtudta, hogy a Nemzeti Földalapról szóló törvény értelmében a három hektár alatti földterületeket árverés mellőzésével értékesítik. A három hektár feletti földrészleteknek az értékesítése kizárólag nyilvános árverés útján történhet. A megyében három helyszínen tartanak majd állami földárveréseket.

A licitáló gazdák a Veszprémi Járási Hivatal épületében, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, valamint a Veszprém Megyei Kormány Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának, Közlekedési Osztályán vásárolhatnak terülteket. Megyei szinten összesen 7925 hektár sorsáról döntenek a következő napokban.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának tapasztalata szerint elsősorban a helyben lakó, magyar állampolgárságú földművesek mutatnak érdeklődést az állami földtulajdon árverés általi megszerzésére, annak ellenére is, hogy külföldi állampolgárságú, de helyben lakó, földművesnek minősülő természetes személyek is részt vehetnek az árverésben a Földforgalmi törvény 18. paragrafusának (1) bekezdés e) pontja szerint.

 

Helyszínek:

- Veszprém, Budapest u. 3-5. 3. épület tetőtér 01. ajtó (Veszprémi Járási Hivatal)
- Veszprém, József Attila u. 36. földszint (VEMKH Népegészségügyi Főosztály)
- Veszprém, Kistó u. 1. I. emelet 219. ajtó (VEMKH Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Közlekedési Osztály)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!