Gazdaság

2015.12.14. 12:33

Mi jövőnk – Mi jövünk!

A Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, köztük Veszprémben is. Az üzenet közös: a párizsi megállapodás elégtelen és igazságtalan globális klímavédelmet jelent.

Napló-információ

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) látványos klímavédelmi akciót szervezett a párizsi ENSZ klímacsúcs zárása alkalmából Veszprémben. A döntéshozók megállapodtak Párizsban, de a valódi energia-átmenet, a gyakorlati klímavédelem továbbra is főleg az állampolgárokon múlik és ehhez megfelelő intézkedési és támogatási keretet kell a nemzeti kormányzatoknak biztosítania.

A Csalán Egyesület által szervezett megmozduláson a helyiek maguk is úgy érezhették, hogy elszántak és tettre készek a jövőnket erősen meghatározó éghajlatváltozási folyamatok mérséklésében
Fotó: Csalán

A Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, köztük Veszprémben is. Az üzenet közös: a Párizsi Megállapodás elégtelen és igazságtalan globális klímavédelmet jelent, nem védi a klímaváltozásnak kitett lakosságot a káros hatásoktól. Ezért olyan széles körű klímavédelmi intézkedéseket kell életbe léptetniük a nemzeti döntéshozóknak, amelyekkel elősegítik a közösségi, önkormányzati energiatakarékos és megújulóenergia-kezdeményezéseket, – mondta Szalay Tímea. A Csalán Egyesület elnöke hozzátette, a magyar kormányzat csak akkor mondhatja el magáról, hogy érdemi, hatékony klímavédelmi lépéseket tett, ha széles körűen támogatja a lakossági energiatakarékossági beruházásokat úgy, hogy a tartalékokkal nem rendelkező, hitelképtelen, energiaszegény családok kiemelten hozzáférnek e támogatásokhoz, továbbá ha a hulladékmegelőzést prioritássá teszi az égetéssel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!