Gazdaság

2016.03.24. 15:40

Közbeszerzés: elutasították a Veszprém Megyei Önkormányzat kérelmét

A Veszprém Megyei Önkormányzat rendezvényszervezésre írt ki közbeszerzést, majd amikor az uniós pénz kifizetésére került sor, a Miniszterelnökség szabálytalannak találta az eljárást. A megyei önkormányzat a Közbeszerzési Döntőbizottságtól (KD) kérte: mondja ki, hogy az eljárás jogszerű volt. A döntőbizottság hatáskör hiányában elutasította a keresetet.

A Veszpém Megyei Önkormányzat uniós támogatásból megvalósítandó rendezvényszervezésre írt ki közbeszerzést tavaly, amelyet decemberben - három ajánlattevő közül - a Festival Full Service Hungary Kft. nyert meg. Idén januárban a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeleti főosztálya (KFF) nem támogatta a kifizetést - nem adta ki a támogató jelentést.

A megyei önkormányzat ezt követően fordult a KD-hez, kérve, hogy az mondja ki: a közbeszerzés jogszerű volt. Másodsorban pedig azt kérte, hogy a KD tekintse bejelentésnek amit írt és hivatalból indítson jogorvoslatot.

A döntőbizottság mindkét kérelmet elutasította, kifejtve, hogy egyikhez sincs hatásköre. A végzés ellen fellebbezni nem lehet, de az önkormányzat a bíróságtól kérhet jogorvoslatot. A közbeszerzés értéke 21,2 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!