turizmus

2019.07.11. 07:00

Kevés a külföldi vendég Badacsony környékén

A környéken évről évre kevesebb a magánszállásokat kereső külföldi vendég. Erről Sall Csaba badacsonytomaji idegenforgalmi szakember beszélt lapunknak.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: pixabay.com

Mint megtudtuk, a MidiTOURIST Kft. ügyvezető igazgatójától, helyi saját, tízszobás panziójukba és az általuk közvetíthető ötven badacsonyi és környékbeli családi házba érkező külföldi vendégek aránya mindössze húsz százalék ebben az évben.

A szállásfoglalók 80 százaléka idén már magyar vendég, a szállást kereső magyarok hetven százaléka pedig Szép-kártyával fizet. Ami a külföldieket illeti, a vendégek nagy része, mintegy hatvanöt százaléka Németországból érkezik, a többi turista szlovákiai magyar, néhányan pedig Svájcból, Franciaországból keresik fel ezt a vidéket néhány napra vakációzni. A holland szálláskeresők mostanában már nem itt töltik a vakációt. Viszont a külföldi vendégek mindegyike az igényes, fürdőmedencés, panorámás, vízközeli szállást keresi Badacsony környékén. Önellátóak, nem kérnek reggelit sem. Nem szívesen pihennek a házigazdával közös épületben, az önálló ingatlant keresik.

Kevesen töltenek itt egyszerre két hetet, a német vendégek inkább csak hat napra érkeznek vagy négy éjszakára. A szlovák, osztrák nyaralók kedvelik a hétvégi itt-tartózkodást vagy a hosszú hétvégéket, főként, amikor náluk ünnep miatt több munkaszüneti nap is van egymást követően.Az elő- és utószezonban Németországból kevesebben érkeznek, inkább Szlovákiából, Ausztriából célozzák meg Badacsonyt a vendégek a késő tavaszi, kora őszi időszakban. Most sem érkeznek többen kutyával, mint a korábbi években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!