Fejlődési pályára állt a falu

2019.04.02. 12:51

Úrkúton beruházások sorát valósították meg

Számos sikeres beruházást, korszerűsítési munkákat valósított meg az elmúlt években a falu.

Borsos Renáta

Az átadások egymást követik, jegyezte meg Ovádi Péter országgyűlési képviselő az új bölcsőde bejárása alkalmával. Úrkút fejlődési pályára állt előremutató fejlesztései okán. Az országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a település polgármesterének, jegyzőjének az évek óta töretlen lelkesedéssel és szakmai hozzáértéssel végzett munkájukhoz.

Elmondta, olyan pályázatokat nyújtott be Úrkút, melyek elnyerték az állami és uniós támogatásokat. A község önkormányzata korszerűsíti a falu települési és intézményi infrastruktúráját, mely abszolút példamutató, jegyezte meg Ovádi Péter képviselő.

Az elmúlt öt év fejlesztéseiről Fülöp Zoltánné polgármestert kérdeztük.

– Még 2014-ben befejeződött a közel 600 millió forintos szennyvízcsatorna és szenny­víztisztító telep beruházása. A közterületek felújítására is nagy hangsúlyt fektettünk. Pályázati forrásokból és önerőből több utat aszfaltoztunk, járdákat újítottunk fel. Két éve szintén pályázati forrásból korszerűsítettük a csapadékvíz-elvezető rendszert, mellyel a szélsőséges időjárás miatti többéves gondot orvosoltuk. Az intézményhálózatot is megújítottuk. Pár hónapja energetikailag korszerűsítettük az iskolát, három éve megújítottuk az óvodát, most pedig elindítottuk a minibölcsődei szolgáltatásunkat. Jelenleg az orvosi rendelő felújításán dolgoznak a szakemberek – jegyezte meg a polgármester.

A közeljövőt érintő úrkúti tervekről elmondta, TAO-s pályázat keretében az idei évben elkezdik a sportcsarnok teljes felújítását és a közvilágítás bővítését, illetve élnek a Magyar falu program nyújtotta lehetőséggel. Megtudtuk, a település a közösségi élet támogatására hivatott két térségi pályázatnak is kedvezményezettje lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!