Hajmáskér

2016.02.15. 19:24

Reménnyel teli jövőkép - Új református beosztott lelkész állt szolgálatba a társegyházközségben

Hajmáskér - Tamás Orsolya személyében új lelkész állt szolgálatba a Hajmáskér-Sólyi Református Társegyházközség négy településén. A napokban tartotta bemutatkozó istentiszteletét.

Szabó Péter Dániel

Közel 100 esztendős folyamat látszik megfordulni a társegyházközség életében Tamás Orsolya beosztott lelkész szolgálatba állásával, hiszen a Veszprémi Református Egyházmegye egyik leghátrányosabb térségének gyülekezetei a fejlődésbe vetett hittel nézhetnek a jövőbe, mondta el a vasárnapi istentiszteleten a hajmáskéri református templomban Bikádi László.

A gyülekezet lelkésze kiemelte, fontos lépcsőfokhoz ért a társegyházközség, hiszen az elmúlt húsz esztendő alatt nemcsak sikerült megőrizni a gyülekezeteket, de gyarapodásnak is indultak. - A második lelkész szolgálatba állása pedig azt jelenti, hogy reális jövőképpé vált a templomba járók számának emelkedése, sőt, akár az is, hogy újra tele legyenek a templomok, ami utoljára a két világháború között számított természetesnek - mondta el Bikádi László.

Tamás Orsolya és Bikádi László lelkész istentisztelet előtt a hajmáskéri református templomnál
Fotó: Bikádi-Varga Emese Sarolta

Az új beosztott lelkész a bemutatkozó istentiszteleten elmondta, missziói programjának lényege a gyermek és ifjúsági munka megerősítése, melyben hatásos eszközként kívánja felhasználni a népi mondókákra építő, úgynevezett kerekítő foglalkozásokat. Tamás Orsolya szeretné, ha a gyülekezet szociális szolgálatának dolgozói számára is hathatós mentálhigiénés segítséget nyújthatna, mely egyben a református szemléletet is erősítheti a dolgozók és ellátottaik körében.

Tamás Orsolya 2001-ben Kolozsváron fejezte be teológiai tanulmányait, majd kétéves kötelező segédlelkészi munkát követően 2003 és 2009 között Kézdivásárhelyen iskolalelkészként tevékenykedett, ahol 280 diák és negyven tanár lelki gondozását látta el. Ezt követően egészen 2015-ös magyarországi átköltözéséig Szászrégenen - ahol édesapja is református lelkészként dolgozik - szervezett foglalkozásokat 16 csoportnak a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig.

A bemutatkozó hajmáskéri istentiszteletet követő kötetlen beszélgetésen a megjelent hívek és a települések presbiterei támogatásukról biztosították az új lelkészt, aki nagy kedvvel vágott bele élete legújabb fejezetébe Veszprém megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!