Bulvár-celeb

2023.11.25. 06:30

Internetes csalók dézsmálták meg az Exatlon bajnokának bankszámláját

Szendy Lilla Instagram-fiókját már sokadik alkalommal próbálták meg feltörni, bankszámlájáról pedig több mint százezer forintot emeltek le a csalók.

Szendy Lilla kajakozó, az Exatlon Bajnoka

Forrás: TV2

Döbbenetes hírt közölt a közösségi oldalán Szendy Lilla. Az Exatlon Bajnokának megpróbálták feltörni az Instagram-fiókját, immáron sokadik alkalommal.

Köszönöm annak a kedves próbálkozónak, aki több alkalommal nekiszaladt a fiókom feltörésének, hogy emlékeztetett arra, hogy frissítsem a jelszavam.

- posztolta ki üzenetét a sokadik incidens után a sportoló. 

A sportoló Instagram-oldalán adott hírt a csalásról
Forrás:  Instagram

Nem ez volt az első alkalom

A többszörös magyar bajnok kajakozó a Borsnak elárulta, hogy nagyjából egy hónappal ezelőtt megpróbáltak már belépni Instagram-fiókjába, akkor azonban még nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak. Másodszorra azonban már elkezdte feldühíteni a próbálkozás. 

Korábban más fiókjain is betámadták már a csalók

Nem csak Lilla Instagram-oldalát, de Netflix-fiókját is már több alkalommal megpróbálták feltörni. Azonban nem ez volt a legsokkolóbb csalás számára, szeptemberben ugyanis 103 ezer forintot emeltek le a számlájáról egy másik csalás következtében.

Hülye voltam, ugyanis megadtam olyan adatokat, amiket nem kellett volna. Megadtam az e-mail fiókomat egy potenciális Vinted vásárlónak, aki egy olyan üzenetet küldött nekem, ami formázásában teljesen hasonlított a Vinted oldalára, jelére. Azt írta, hogy ahhoz, hogy vásárolni tudjon tőlem, meg kell adnom a bankszámla adataimat. Amint megadtam neki, abban a pillanatban le is szedték róla a pénzt…

- vallotta meg csalódottan a harmadik évad Bajnoka, aki a csalás után mindenkit óvva int attól, hogy megadja bárkinek is az e-mail címét.

Egyre több ilyen támadás van a neten, már szinte minden megbízhatatlan. Lemásolják az eredeti oldal logóját, színét és betűtípusát. Nem tudhatod, hogy melyik oldalban bízz meg

- tette hozzá.

A teljes cikket a Borsonline.hu oldalon olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában