Krimi

2023.09.14. 08:56

Ráborult a szekrény egy 2 éves gyerekre Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. A házaspár egy használt két részes előszoba szekrény felső részét nem rögzítette biztonságos módon, 2 éves gyermekük játék során felkapaszkodva, a bútort magára rántva hanyatt esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Zhuravlev Andrey

A vádirat szerint a vádlottak házastársak egy borsodi településen lévő családi házban, albérletben éltek 3 kiskorú gyermekükkel. 2022 július közepén vettek egy két részes laminált forgácslapból készült előszoba szekrényt - írja az Ügyészség.

A férfi a szekrény alsó részén lévő 3 db csapra rátette a bútor kétpolcos felsőrészét, majd a nappaliban a falhoz támasztotta. 

A vádlottak tudták, hogy az illesztőcsapok csak azt akadályozzák meg, hogy a felsőrész ne csúszkáljon, a stabil és biztonságos használathoz viszont a felsőrész hátlapját a falhoz kellett volna rögzíteni, de ezt nem tették meg.

Egy júliusi délutánon a nő a mosógépben ruhát cserélt, míg a férfi a 3 kiskorú gyermekükkel a szobában volt. 

A 2 éves kisgyerekre pár percig nem figyeltek, ezalatt a gyerek a szekrény alsó részére felkapaszkodva a bútor polcos felső részét kimozdította és azt magára rántva hanyatt esett. 

Az anya észrevette, mi történt, majd gyorsan kiszabadította gyermekét, akit férjével együtt orvoshoz vittek.

 

A kisgyerek életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában