Krimi

2024.04.15. 20:25

Futóbiciklivel szökött meg egy hároméves kislány, kész csoda hogy túlélte (videó)

Egy forgalmas kereszteződésben a piroson tekert át a hároméves kecskeméti kislány, aki 1,5 kilométert tett meg keresztül a városon, mire három járókelő bekerítette és elkapta.

Fotó: Bors/olvasói fotó

Ádám Tibor a baon.hu olvasója, az egyik megmentő mesélte el a történetet hírportálunknak. Vasárnap barátja, Szürea István éppen vitte haza autóval, amikor a Pákozdi csata utcában arra lettek figyelmesek, hogy egy 3–4 év körüli kislány futóbiciklivel rohan, utána nagyjából 200 méter távolságból egy férfi meg utána. Azonnal érezték, hogy nagy a baj, megálltak, és megfogták a kislányt - írja a baon.hu.

Mikor odaért a rohanó férfi, megtudták, hogy ő is csak elkapni szerette volna. Váli-Tóth Tamás nem sokkal előtte 

arra lett figyelmes, hogy a közeli Budai úti zebrán a pirosnál a kislány rohan át a futóbiciklivel, és senki nincs körülötte. Szerencsére a kicsi minden baj nélkül átjutott.

Ezt követően azonnal hívták a rendőrséget, akik már tudtak a kislány eltűnéséről. Azonnal intézkedtek, és nemsokára megérkeztek a szülők, akik óriási köszönettel és hálával voltak a három férfi iránt. Szerencsére a kislány jól van, úgy tűnik, a Máriahegyből, a nagymamától szökött ki, ahol éppen a kerítés felújítása zajlott.

Ádám Tibor hozzátette: háromgyermekes édesapaként azonnal beindult nála az apai ösztön, és cselekedett. Így boldog végkifejlete lett az esetnek, mely akár tragédiába is torkolhatott volna. 

Nem hibáztatja a szülőket

Utólag az is kiderült, hogy a bátor, de életveszélyesen közlekedő kislány a kecskeméti Máriahegytől egészen a Pákozdi csata utca végéig tekert, ami a pontos útvonalától függően, lefele kerekítve is legalább egy másfél kilométer hosszú szakasz - derül ki a Bors cikkéből. 

Nagyon örülök, hogy a kislány sértetlenül került haza a szüleihez! Valószínűleg egy óvatlan pillanatban szökhetett el tőlük, ezért nem is hibáztatom őket. Az viszont felháborító, hogy a két férfit leszámítva még akkor sem segített senki, amikor már kiabálva futottam utána

– tett hozzá a hős férfi, aki szerint bármikor, bárkinek a gyermekével megeshet hasonló. Tamás éppen ezért elsősorban azt szeretné, hogy hasonló esetben jobban figyeljenek oda és ha baj van, cselekedjenek is a járókelők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában