Mozi

2017.11.01. 11:49

Finnország lesz a legnagyobb fővárosi animációs fesztivál vendége

Az új finn animáció legizgalmasabb alkotásai mellett az elmúlt év legjelentősebb animációs filmjeit láthatja a világ minden tájáról a közönség november 29. és december 3. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban megrendezett Anilogue Animációs Filmfesztiválon.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tizenöt egész estés és több mint kétszáz új animációs rövidfilm szerepel az idén tizenötödik évadához érkező filmfesztivál programjában.

Az eseményen láthatja először a magyar közönség a legendás Sinkai Makoto Your Name című alkotását, amely Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett. Tekintsen bele ízelítőként!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=xU47nhruN-Q

A nyitófilm ezúttal Kínából érkezik: a Have a Nice Day című, egész estés animáció a tarantinói film noirt napjaink kínai külvárosi alvilágába helyezi – ezzel a szokatlan kombinációval hazájában is nagy port kavart. Nézzen bele ennek az ajánlójába is!

Budapest legnagyobb animációs fesztiválján idén számos gyerekprogram várja a családokat. A Makám együttes és a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói közös, animált látványkoncerttel készülnek, a Bölcs Kavics alkotócsoport videójáték-készítő workshopot tart, és több animációs program is várja a látogatókat a Magvető Caféban, a Budapest Schoolban és a Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában