Fedettpályás atlétikai vb

2018.02.27. 13:51

Márton Anita: érem és országos csúcs a cél

Éremszerzés és az országos csúcs megdöntése a célja a csütörtökön kezdődő fedettpályás atlétikai világbajnokságon Márton Anitának.

Hungary's Anita Marton competes in the final of the women's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 9, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes súlylökő kedden elmondta, a dobogóra kerülés mellett szeretné megjavítani 19,33 méteres egyéni legjobbját, amely egyben magyar rekord.

„Szinte teljes lesz a mezőny, csak a címvédő amerikai Carter hiányzik. Tizenhatan leszünk, s az új lebonyolítási rend szerint egyből döntőt rendeznek. Három kísérlet után a legjobb nyolc lökhet még kettőt, majd a legjobb négy marad az utolsó sorozatra.” – nyilatkozott Márton Anita, aki 18,87 méteres idei legjobbjával második a vb nevezési listáján.

A Békéscsabai AC versenyzője kiemelte, a világranglista éllovasa, a jamaicai Thomas-Dodd (19,05 m) és a világbajnok kínai Kung Li-csiao mellett a lengyel Guba (18,77 m) lesz a legnagyobb ellenfele az éremért.

A 2016-os portlandi fedett vb-n 19,33 méteres országos csúccsal második atléta hozzátette, a felkészülése megfelelően sikerült, jó formában érzi magát.

„A hétvégi téli dobó ob-n szerettem volna egy kicsit jobb eredményt elérni, de egyik lökésbe sem sikerült beletalálnom. A tegnapi edzésem viszont nagyon jól sikerült, az edzéseredményeim alapján összességében előrébb tartok, mint tavaly ilyenkor” – fogalmazott.

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m – országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m – ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m – ocs). Tavaly előtt ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m – ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m – ocs). Az elmúlt évben újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert.

Borítókép: Márton Anita Londonban, 2017-ben.

AFP PHOTO / Kirill Kudryavtsev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában