ékszer

2017.09.27. 11:30

Nyakékek betonból

Első ízben mutatta be különleges beton ékszereit a fiatal alkotó, Istvándi-Demeter Éva Tapolcán.

Tóth B. Zsuzsa

A fiatal szentbékkállai alkotó, Istvándi-Demeter Éva (a háttérben) betonból készült kaspókkal, ékszerekkel rukkolt elő a tapolcai kiállításon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Istvándi-Demeter Éva igényes kivitelezésű beton nyak-ékeit és dísztárgyait Lukács Tamás festő tárlatának megnyitóján ismerhette meg a közönség. Éva társkiállítóként érkezett a Tamási Áron Művelődési Központba, ahol a bemutatása során elhangzott, hogy a Balaton-felvidék ihlette gazdag környezetben először csak a maga szórakoztatására és a családja ajándékozására kezdett saját készíté- sű dobozokat, betonkaspókat, ékszereket készíteni.

A fiatal szentbékkállai alkotó, Istvándi-Demeter Éva (a háttérben) betonból készült kaspókkal, ékszerekkel rukkolt elő a tapolcai kiállításon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Káli-medence parasztházai, a régen itt élt, mindenben funkciót találó családok ma is lát-ható öröksége inspirációt ad munkájához. A sok ötlet megvalósításhoz sok technikát és anyagot használ. Dekupázs- technikával készült dobozokat készít beton ékszerei mellett, öreg ágyneműtartók vintage előszobabútorként születnek újjá a tavasz közeledtével keze alatt. A saját maga által varrt húsvéti tojások töltik fel tavasszal a betontálakat, a család öreg szőlőjének akáckarói pedig decemberre karácsonyfává változnak. Éva szeret újabb és újabb dolgokat kikísérletezni, ezért legtöbb- ször egyedi dolgokat készít.

A lehető legkevesebb félkész anyagból, és egyáltalán, a lehető legkevesebb alapanyagból. Reméli, hogy hobbiként indult alkotásaival a közönség elé kilépve sikereket ér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában